Clinică specializată în recuperare fizică medicală şi kinetoterapie

on . . Accesări: 4636

sanatatea.jpgO clinică specializată în recuperare fizică medicală şi kinetoterapie, care va aborda într-un mod integrat domeniul afecţiunilor şi al traumatismelor musculo-scheletale, va fi inaugurată la Medicover. Clinica beneficiază de o investiţie în valoare de 400.000 de euro pentru dotările la cele mai înalte standarde şi va fi deservită de o echipă de cadre medicale specializate, condusă de prof dr. Mihai Berteanu, medic primar recuperare, medicină fizică şi balneologie, unul dintre liderii de opinie din acest domeniu.

Centrul medical, amplasat pe un întreg etaj al clinicii Medicover Victoriei, respectă cele mai noi standarde medicale ale momentului pe toată gama de ergoterapie, kinetoterapie şi recuperare pentru pacienţii care prezintă multiple aspecte disfuncţionale ale aparatului locomotor pe fond neurologic, post-traumatic, reumatologic, vascular-periferic şi dismetabolic. Pacienţii pot urma tratamente de recuperare medicală pentru afecţiuni reumatismale (degenerative sau cronice inflamatorii), pentru sechele după traumatisme cranio-cerebrale şi vertebro-medulare, precum şi tratamente de recuperare medicală după intervenţii chirurgicale ortopedice şi de chirurgie plastică sau tratamente de recuperare medicală în osteoporoză sau obezitate.

În cadrul acestei clinici, pacienţii vor putea urma proceduri precum electrostimulare musculară, în urma tratamentului muşchii şi pielea devenind mai ferme, iar grăsimile fiind eliminate. În plus, în afară de tonifierea musculară şi arderea grăsimilor, electrostimularea creşte metabolismul, circulaţia sanguină şi gradul de oxigenare al zonei respective. O altă metodă este terapie cu unde scurte recomandată îndeosebi în afecţiuni cronice ale încheieturilor, pentru dureri articulare sau afecţiuni cauzate de tulburări ale circulaţiei periferice venoase ale membrelor.

Baia galvanica este folosită în fizioterapie, în principal pentru terapia durerii de origine nervoasă sau musculară, în insuficienţa venoasă cronică, atrofii musculare după imobilizări prelungite.
Alte proceduri sunt hidroterapie, terapia cu unde de şoc extracorporale şi termoterapia, o procedură pe bază de parafină prin care se realizează o creştere semnificativă a metabolismului celular şi a procesului de transpiraţie./Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!