Cancerul de sân legat de un consum mai mare de băuturi alcoolice

on . . Accesări: 3109

neo san.jpgFemeile mari consumatoare de alcool riscă mai mult decât cele nebăutoare să se îmbolnăvească de cancer la sân. Afirmaţia este susţinută de un nou studiu al unor cercetători de la Centrul Aichi de luptă împotriva cancerului din Nagoya, Japonia. Potrivit concluziilor cercetătorilor niponi, raportul de îmbolnăvire la femeile aflate la menopauză care au consumat săptămânal mai mult de 1,25 litri de sake /băutură japoneză din orez/ faţă de cele care s-au abţinut este de 1,74.

'Legătura între consumul de alcool şi cancerul la sân s-a constatat în Europa şi în Statele Unite ale Americii, dar studiul nostru aruncă o lumină nouă asupra corelaţiei respective la femeile japoneze aflate la menopauză /.../ Femeile ar face mai bine să se abţină de la prea multă băutură, în scopul prevenirii cancerului la sân', a indicat un responsabil al aminitului centru de cercetări..

Studiului a fost efectuat pe un eşantion de 1,754 femei diagnosticate cu această boală şi pe altul de 3.508 femei sănătoase.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!