Asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor de iarnă

on . . Accesări: 3972

Dr. Raed Arafatarafat.jpg, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii a cerut într-o videoconferinţă direcţiilor de sănătate publică să transmită până mâine lista cu responsabilii care vor asigura coordonarea asistenţei medicale de urgenţă în unităţile sanitare în perioada sărbătorilor de iarnă. Oficialul MS a reamintit că în această perioadă numărul cazurilor care apelează la serviciile de ambulanţă şi la unităţile de primiri urgenţe este mult mai mare, ca urmare este necesară o atenţie deosebită pentru organizarea serviciului de permanenţă pentru evitarea disfuncţionalităţilor în acordarea asistenţei medicale.

De asemenea, Arafat a subliniat că trebuie verificate din timp stocurile de medicamente şi materiale sanitare şi mai ales funcţionalitatea aparatelor medicale de tipul computer tomograf, RMN etc. Pe toată această perioadă serviciile de ambulanţă şi cele SMURD vor lucra la capacitate maximă.

Subsecretarul de stat a atras atenţia responsabililor locali că maşinile pentru calamităţi şi dezastre trebuie să fie mereu pregătite de intervenţie, având în vedere că elicopterele SMURD pot fi utilizate numai pe timp de zi.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!