Campanie pentru o nutriţie echilibrată în rândul copiilor

on . . Accesări: 4354

bebe.jpgSocietatea Română de Pediatrie, Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului 'Alfred Rusescu', Ministerul Sănătăţii şi Milupa vor desfăşura campania 'O lume fără deficienţe nutriţionale', care să contribuie la diminuarea la jumătate a nivelului actual de anemie feriprivă în rândul copiilor români cu vârste de unu şi doi ani, până la sfârşitul anului 2011. Campania se va defăşura în mai multe etape adresate medicilor cu mesajul de a nu recomanda introducerea laptelui de vacă în alimentaţia copiilor sub vârsta de un an. A doua etapă va fi adresată şi va informa părinţii cu privire la nutriţia echilibrată a copiilor şi relevanţa sa pentru o creştere sănătoasă. Cea de-a treia etapă va fi destinată promovării alăptării şi/sau a formulelor de lapte de continuare îmbogăţite cu fier.

În acest sens, Milupa a investit în reducerea preţului cu 17% a tuturor formulelor de lapte Milupa Milumil îmbogăţite cu fier, pentru a le face mai accesibile părinţilor din România.

'Nutriţia copiilor în primii trei ani de viaţă predefineşte dezvoltarea sănătoasă a acestora pe parcursul vieţii. În România, 59,3% dintre copii cu vârsta de un an manifestă anemie legată de deficienţa de fier, conform celui mai recent studiu naţional independent. Această cifră este în relaţie directă cu introducerea timpurie a laptelui de vacă în alimentaţia copiilor sub vârsta de un an, care este contraindicată pentru copii mici şi este recomandată numai după vârsta de trei ani. Deficienţa de fier la sugari şi copii mici este foarte răspândită şi are consecinţe grave asupra sănătăţii copiilor. De aceea, prevenirea deficienţei de fier ar trebui să fie tratată în mod prioritar', a afirmat preşedintele Societăţii Române de Pe diatrie, prof. dr. Dimitrie Dragomir. Potrivit acestuia, este esenţial ca bebeluşii să consume zilnic cca 500 ml de formulă de lapte îmbogăţită cu fier.
'Laptele de vacă este o sursă săracă în fier. Nu trebuie folosit ca masă de lapte principală înainte de 12 luni', a explicat profesorul Dragomir.

La rândul său, prof. dr. Constantin Ilie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' Timişoara a subliniat că introducerea laptelui de vacă (neadaptat necesităţilor nutriţionale ale etapelor de vârstă specifice sugarului şi copilului mic) în alimentaţia sugarului şi copilului mic poate determina consecinţe extrem de grave asupra sănătăţii acestora.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!