Ministerul Sănătăţii a revizuit Planul Naţional pentru caniculă

on . . Accesări: 3981

canicula.jpgIon Bazac, ministrul Sănătăţii, a cerut, astăzi, 16 iulie,  direcţiilor de Sănătate Publică să ia toate măsurile necesare pentru protejarea populaţiei, în această perioadă cu temperaturi ridicate peste 35 grade C. Astfel Direcţiile de Sănătate Publică vor verifica şi supraveghea conditiile de asigurare a asistentei medicale in unitatile sanitare, respectiv asigurarea stocurilor de medicamente de urgenta, in special a medicamentelor pentru patologiile determinate, respectiv agravate de canicula, functionalitatea generatoarelor de rezerva, asigurarea  rezervelor de apa proprii ale unitatilor sanitare.

În această perioadă, direcţiile sanitare vor intensifica măsurile de protecţie a stării de sănătate a personalului medical. Mai mult, se va acorda o mai mare atenţie verificării conditiilor de colectare, depozitare si evacuare a deseurilor menajere. De asemenea se vor asigura materialele informativ-educative privind comportamentul pe care populatia trebuie să îl adopte pe perioada caniculei.

Autorităţile locale vor putea amplasa corturi pe spatiul public pentru distributie de apa potabila, cu utilizarea sistemelor de racire (dozatoare conectate la curent electric, frigidere). De asemenea, pentru perioadele cu cod rosu, autorităţile locale pot organiza puncte de prim ajutor, care se vor amplasa numai in spatii publice climatizate (scoli, gradinite, supermaketuri, farmacii, alte institutii publice), localizate in zone cu circulatie intensa, vizibil semnalizate.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!