Adolescenţii britanici printre cei mai mari consumatori de alcool din UE

on . . Accesări: 4881

alcool-2.jpgConform rezultatelor unui studiu social realizat de organizaţia European School Survey Project on Alcohol and other Drugs (Espad) adolescenţii britanici sunt printre cei mai mari consumatori de băuturi alcoolice din Uniunea Europeană iar autorităţile de la Londra ar putea lua decizia creşterii preţului la băuturi alcoolice pentru a descuraja consumul. Adolescentele britanice între 15 şi 16 ani consumă mai mult alcool decât băieţii de aceeaşi vârstă, această tendinţă având drept rezultat o creştere a numărului incidentelor provocate de alcool şi a partidelor sexuale neprotejate cu urmările lor - sarcini nedorite şi răspândirea bolilor venerice.

Studiul realizat de Espad este cel mai amănunţit studiu internaţional în această problemă.Eşantionul de adolescenţi britanici pe care a fost realizat acest studiu numără 2.179 de tineri, dintre care 1.004 băieţi şi 1.175 fete.
Partea britanică a acestui studiu a fost realizată în cursul anului 2007 de către o echipă de sociologi de la University of the West of England (UWE) din Bristol, coordonată de prof Martin Plant.
"Marea Britanie îşi păstrează poziţia în ceea ce priveşte consumul de alcool şi problemele legate de acest consum în rândul tinerilor. Aceste probleme sunt extrem de serioase şi se manifestă cronic. Sper că guvernul se va concentra asupra unor politici eficiente care să reducă incidenţa problemelor de sănătate legate de consumul de alcool la tineri", a comentat prof. Martin Plant.

Cu un procent de 33%, tinerii britanici s-au clasat pe locul trei în topul celor mai mari consumatori europeni de alcool în această categorie de vârstă, după Danemarca şi insula Man (insulă dependentă de Coroana Britanică, situată în Marea Irlandei). Peste un sfert dintre adolescenţi (26%) au declarat că au suferit un accident sau au suferit traume fizice după ce au consumat prea mult alcool, iar 11% au declarat că au susţinut relaţii sexuale neprotejate.
"O parte dintre tineri care consumă prea mult alcool vor muri din această cauză. Guvernul are şansa de a salva aceste vieţi prin impunerea unui preţ crescut al băuturilor alcoolice", susţine şi dr. Patrick Miller de la aceaşi universitate.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!