Consumul unui cârnat pe zi măreşte cu 20% riscul de cancer

on . . Accesări: 3066

Consumul a 50 de grame de carne procesată pe zi, echivalentul unui singur cârnat pe zi, are ca efect o creştere semnificativă de nu mai puţin de 20% a riscului de cancer de intestin, conform unui avertisment lansat de organizaţia World Cancer Research Fund (WCRF. Cancerul de intestin, una dintre cele mai grave forme de cancer, este responsabil anual de moartea a 16.000
de persoane în Marea Britanie, conform statisticilor doar cancerul pulmonar având o rată a mortalităţii mai mare. Totuşi, foarte puţini britanici, conform statisticilor mai puţin de 1 din 3, sunt conştienţi de pericolul pentru sănătate reprezentat de consumul zilnic de carne.
 ''Suntem mai siguri decât oricând de faptul că un consum regulat de carne procesată poate creşte riscul de cancer de intestin şi acesta este motivul pentru care WCRF recomandă tuturor să evite să mănânce astfel de produse. Conform datelor noastre, chiar dacă este vorba de cârnaţi, salam, şuncă sau pastramă, cel mai bine pentru sănătate ar fi să nu se consume deloc'', a declarat profesorul Martin Wiseman, unul dintre consilierii ştiinţifici şi medicali ai WCRF. Carnea procesată creşte de asemenea şi riscul de îmbolnăvire de cancer de prostată, cancer pulmonar, cancer de stomac şi de esofag. De asemenea, şi carnea roşie poate creşte riscul îmbolnăvirii de cancer, însă cu un procent mai redus. Ambele tipuri de carne au un conţinut bogat în grăsimi şi fier, elemente responsabile de apariţia unor forme de cancer. /Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!