Donaţie pentru supravieţuirea nou-născuţilor prematur

on . . Accesări: 3084

Nou-născuţii prematur de la Maternitatea "Dr. Dumitru Popescu" din Timişoara au mai multe şanse de supravieţuire, după ce spitalul a primit o donaţie constând în aparatură medicală. ªeful Secţiei de Neonatologie, dr. Gabriela Olariu, a precizat că Asociaţia de Prietenie Franco-Română, condusă de Jean Parigi, a adus în spital un incubator, un respirator pentru anestezie şi un aparat de monitorizare a născuţilor prematur. Valoarea donaţiei depăşeşte 30.000 de euro.
 "Pentru numărul prematurilor care se nasc în maternitatea noastră, am avea nevoie de 15 astfel de incubatoare, dar sunt foarte scumpe, un astfel de aparat depăşind 10.000 de euro. Din totalul de peste 3.500 de naşteri anual, 12 la sută sunt înainte de termen", a precizat Olariu. Asociaţia amintită a donat şi suma de 2.000 de euro, pentru cumpărarea medicamentului Surfactant, care îi ajută pe născuţii prematur să respire, până când plămânii ajung la capacitatea şi funcţionalitatea apte respiraţiei normale.
 Jean Parigi a aflat de problemele cu care se confruntă maternitatea timişoreană la sfârşitul anului trecut, când şi-a exprimat uimirea că spitalul nu dispune de astfel de dotări, strict necesare pentru menţinerea în viaţă a nou-născuţilor înainte de termen. /Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!