Biologii şi chimiştii din ţările în curs de
dezvolare care lucrează în condiţii cu buget redus ar putea substitui reagenţii
necesari în reacţiile chimice cu extracte de cartofi, ţelină, morcovi, vinete,
manioc, hrean sau alte legume ieftine şi disponibile după datele unui nou
studiu publicat în Journal of Natural Products. Geoffrey A. Cordell de la
Universitatea Illinois împreună cu colegi din Brazilia au explicat că ideea a pornit de la
costul extrem de ridicat al reactivilor fapt ce constituie o problemă majoră
atât pentru industria chimică cât şi pentru laboratoarele care au atât de mare
nevoie de aceste substanţe. Acest raport descrie faptul că unele din cele peste
7000 de legume existente la nivel mondial pot fi folosite în locul reactivilor
în activităţile din laboratoare. Evaluarea legumelor, fructelor, a altor plante
şi produse naturale, în vederea selectării pentru anumite reacţii chimice
standard s-ar putea dovedi a fi de o mare valoare şi ar putea oferi noi
oportunităţi în extinderea utilizării produselor naturale au subliniat cercetătorii.
Sursa: www.labinfo.ro
Sursa: www.labinfo.ro