Legume în loc de reagenţi chimici

on . . Accesări: 3432

Biologii şi chimiştii din ţările în curs de dezvolare care lucrează în condiţii cu buget redus ar putea substitui reagenţii necesari în reacţiile chimice cu extracte de cartofi, ţelină, morcovi, vinete, manioc, hrean sau alte legume ieftine şi disponibile după datele unui nou studiu publicat în Journal of Natural Products. Geoffrey A. Cordell de la Universitatea Illinois împreună cu colegi din Brazilia au explicat că ideea a pornit de la costul extrem de ridicat al reactivilor fapt ce constituie o problemă majoră atât pentru industria chimică cât şi pentru laboratoarele care au atât de mare nevoie de aceste substanţe. Acest raport descrie faptul că unele din cele peste 7000 de legume existente la nivel mondial pot fi folosite în locul reactivilor în activităţile din laboratoare. Evaluarea legumelor, fructelor, a altor plante şi produse naturale, în vederea selectării pentru anumite reacţii chimice standard s-ar putea dovedi a fi de o mare valoare şi ar putea oferi noi oportunităţi în extinderea utilizării produselor naturale au subliniat cercetătorii.
 
Sursa: www.labinfo.ro

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!