Achiziţia unui câine poate constitui pentru stăpân o promisiune de fericire şi sănătate

on . . Accesări: 5130

Deţinerea unui câine ar putea fi secretul mult căutat al sănătăţii şi fericirii pentru stăpân pentru că astfel proprietarul de câine este obligat să se plimbe în fiecare zi alături de patrupedul său, iar mişcarea este cheia unui bun tonus fizic şi psihic, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea britanică din Portsmouth, informează miercuri AFP conultată de Rompres. Aceiaşi oameni de ştiinţă britanici obişnuiţi să redescopere periodic roata, au realizat un studiu pe 65 de voluntari din rândul proprietarilor de câini. Aceştia au povestit că plimbarea zilnică alături de animalul preferat le oferă posibilitatea de a intra în contact cu alţi iubitori de câini şi astfel îşi îmbogăţesc viaţa socială.
 Majoritatea proprietarilor de câini care au participat la acest studiu sunt pensionari care trăiesc singuri şi care suferă de diverse afecţiuni asociate bătrâneţii. Ei au susţinut că patrupedul pe care îl îngrijesc îi răsplăteşte ajutându-i să-şi întărească psihicul ameninţat de singurătate, izolare şi depresie.
 Pentru familiile cu copii, mai susţine studiul, prezenţa câinelui care trebuie scos regulat la plimbare constituie de asemenea o binefacere, fiind singura modalitate prin care copii mai pot fi urniţi din faţa televizorului sau a calculatorului şi trimişi să facă puţină mişcare în aer liber.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!