Alcoolismul face ravagii în rândul femeilor vasluiene

on . . Accesări: 5375

Medicii vasluieni au constatat o tendinţă de egalizare a raportului dintre femei şi bărbaţi, în ceea ce priveşte consumul de alcool, aproape zilnic, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui internându-se cel puţin o femeie care a uitat măsura la consumul de alcool. Medicii psihiatri susţin că lunile de vârf ale anului în care se internează cei mai mulţi pacienţi dependenţi de alcool sunt noiembrie şi decembrie. Pacientele provin atât din mediul rural, cât şi din cel urban, şi au vârsta cuprinsă între 28 şi 70 de ani.
 Dr. Gheorghe Silvestrovici, şeful secţiei Psihiatrie Vaslui, a declarat că "majoritatea pacientelor motivează că au început să bea pentru că nu au un loc de muncă, din cauza dificultăţilor financiare, din pricina soţilor violenţi sau fiindcă au copiii plecaţi în străinătate". Foarte puţine dintre femeile dependente de alcool reuşesc să renunţe la băutură definitiv, a adăugat medicul.
 De cele mai multe ori, femeile dependente de alcool revin la spital, deoarece continuă să bea şi nu au voinţa necesară să renunţe, nu fiindcă sunt conştiente de riscuri şi de faptul că au nevoie de ajutor. Multe, în coma alcoolică.
 O pacientă din localitatea vasluiană Cozmeşti a fost internată la Psihiatrie, pentru că din cauza băuturii avea halucinaţii. Are 42 de ani şi a început să bea la îndemnul bărbatului său, care îi turna în pahar şi o obliga să bea.
 Potrivit statisticilor, există şi mulţi bătrâni care cad în patima beţiei din cauza singurătăţii. În judeţul Vaslui nu există nici o Asociaţie a Alcoolicilor Anonimi, aşa cum există în alte judeţe, instituţie care i-ar putea ajuta pe aceşti bolnavi să-şi învingă dependenţa. (Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!