Ballon Sinuplasty  endoscopie cu balon pentru tratamentul sinuzitelor

on . . Accesări: 3293

Până la ora actuală pacienţii cu sinuzită cronică au fost trataţi medicamentos cu antibiotice şi soluţii nazale cu steroizi sau eventual intervenţie chirurgicală, fiind nevoie în unele cazuri de îndepărtarea anumitor ţesuturi pentru a putea dezobstrua căile înfundate ale sinusurilor paranazale. O nouă procedură dezvoltată de prod.dr James D. Ulm, medic otolaringolog-chirurg maxilo-facial la Indiana University School of Medicine, denumită Ballon Sinuplasty™, permite, cu ajutorul unui mic cateter cu balonaş, expandarea rapidă şi eficientă a sinusurilor blocate , restabilind drenajul şi funcţia normală a acestora.
 Noua procedură endoscopică reprezintă un progres major în acest domeniu fiindcă oferă o alternativă pacienţilor la care celelalte metode, cea medicamentoasă şi cea chirurgicală convenţională au eşuat”, este de părere dr. Ulm. „Există circa 37 de milionane de persoane în Statele Unite care se confruntă cu probleme ale sinusurilor, care se adresează medicilor chiar mai des decât bolnavii cu diabet sau hipertensiune”.
 „Nu toţi bolnavii sunt eligibili pentru această tehnică, dar mulţi pacienţi o vor prefera pentru perioada scurtă de timp pe care o necesită, pentru invasivitatea şi discomfortul relativ redus faţă de intervenţiile tradiţionale, cât şi pentru eficienţa şi siguranţa ei, perioada de reduperare fiind şi ea mult mai redusă. Majoritatea pacienţilor se pot întoarce la lucru a două zi după intervenţie”, afirmă dr. Ulm.

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!