Clinica de Dermatologie Târgu Mureş, amendată de Inspecţia Sanitară de Stat

on . . Accesări: 6248

Clinica de Dermatologie din Târgu Mureş a fost amendată de Inspecţia Sanitară de Stat, pentru nerespectarea legislaţiei privind interdicţia fumatului în unităţile sanitare. ªeful clinicii care este şi şeful Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, dr. Silviu Morariu, a spus într-o conferinţă de presă, că, deşi Inspecţia Sanitară de Stat îi este subordonată, a plătit amenda din buzunarul propriu, întrucât el este  cel care răspunde de respectarea normelor în clinica respectivă.
 Amenda prescrisă de inspectorii Inspecţiei Sanitare de Stat (ISS) este cuprinsă între 1 şi 5 milioane de lei vechi, dar şeful DSP a plătit doar 500.000 lei vechi, întrucât legea prevede că, dacă sancţiunea este achitată în 48 de ore, se percepe doar jumătate din suma minimă prevăzută de lege, de un milion de lei vechi.
 ªefa Inspecţiei Sanitare de Stat Mureş, Gabriela Uifălean, a spus că la Clinica de Dermatologie au fost descoperite chiştoace de ţigări pe holuri, ceea ce dovedeşte faptul că în unitatea respectivă era încălcată OUG 349/2002, privind interzicerea fumatului în instituţiile publice."Amenda primită de mine dovedeşte că am scos ISS de sub influenţa oricăror factori, iar colegii mei nu mai au de ce se teme când aplică legea", a spus dr. Morariu.
  Acesta a arătat că este posibil ca în clinica pe care o conduce normele să fi fost încălcate de pacienţi, drept pentru care, de săptămâna viitoare, fiecare pacient internat va semna un angajament că respectă toate normele spitalului.
 "Inclusiv pacienţii trebuie să-şi asume consecinţele nerespectării regulilor. Cine le va încălca, potrivit documentului semnat la internare, va fi automat externat", a arătat dr. Silviu Morariu. Pe lângă Clinica de Dermatologie din Târgu Mureş, ISS a mai amendat, tot pentru încălcarea OUG 349/2002, încă patru clinici."Controalele vor fi permanente, iar acolo unde se va descoperi că se încalcă în mod repetat legea, vom trece chiar la suspendarea activităţii", a subliniat şeful DSP Mureş.(Rompres)

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!