Premieră medicală: Un bărbat paralizat și-a recuperat mobilitatea mâinii datorită unui microcip (studiu)

on . . Accesări: 2027

 

 

 

 

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de oameni de știință de la Universitatea din Ohio și Institutul Feinstein de cercetări în domeniul medical (New York), un tânăr american de 24 de ani, care a rămas paralizat complet în urmă cu șase ani din cauza unui accident, a reușit să-și miște mâna și degetele cu ajutorul unui microcip care i-a fost implantat în creier, informează AGERPRES.

Noul sistem — numit NeuroLife — funcționează ca un ''bypass'' electronic prin care creierul este conectat direct la mușchii brațului, ocolind zona lezată din măduva spinării.

Cu ajutorul unui algoritm de învățare, un computer a decodificat activitatea neuronală a tânărului Ian Burkhart și a sesizat când a dorit acesta să efectueze o anumită mișcare.

Studii similare reușiseră până în prezent să trimită impulsurile neuronale ale creierului la un braț exterior, dar abia acum specialiștii au redat mișcarea extremităților unui pacient paralizat, o premieră științifică extrem de promițătoare pentru nenumăratele persoane aflate în asemenea situații.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!