VIRUSUL ZIKA A fost descoperită o nouă afecțiune a creierului cauzată de virus

on . . Accesări: 2038

 

 

 

O nouă tulburare a fost asociată cu infecțiile cu virusul Zika, descoperire realizată de oamenii de știință din Brazilia, și anume sindromul autoimun, encefalomielita diseminată acută (Acute disseminated encephalomyelitis, ADEM), care atacă măduva spinării și creierul, informează AGERPRES.

Virusul Zika este legat și de tulburarea autoimună numită sindromul Guillain-Barre, care atacă nervii periferici dincolo de creier și măduva spinării, cauzând paralizie temporară care, în unele cazuri, poate necesita ca pacienții să fie intubați pentru a putea respira.

 

 

Noua descoperire arată că infecția cu virusul Zika poate provoca, de asemenea, un atac imunitar asupra sistemului nervos central, scrie Reuters.

Noua constatare se adaugă listei tot mai mari de leziuni neurologice asociate virusului Zika.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), există un puternic consens științific potrivit căruia pe lângă sindromul Guillain-Barre, infecția cu virusul Zika poate provoca malformația congenitală numită microcefalie, deși cercetarea dovezilor concludente cu privire la această legătură poate dura luni sau ani de zile. Microcefalia este definită prin nașterea unor copii cu capete de dimensiuni foarte mici, care pot determina probleme în dezvoltarea noilor-născuți.

Brazilia a declarat că a confirmat peste 940 de cazuri de microcefalie care ar putea să fie legate de infecții cu Zika ale mamelor. În momentul de față, în această țară sunt investigate aproape 4.300 de noi cazuri suspectate de microcefalie.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!