Nica (psiholog): Decontarea serviciilor pentru copiii cu autism de către CNAS, scăzută din lipsa medicilor

on . . Accesări: 1996

 

 

 

Psihologul Raluca Nica a afirmat în cadrul conferinței internaționale ABA că motivul pentru care decontarea serviciilor în cazul copiilor cu autism de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) este scăzută, este numărul mic de medici psihiatri care pot recomanda terapia și care se află în contract cu CNAS, informează AGERPRES.

Ea a adăugat că serviciile conexe nu pot fi decontate decât de psihologi care au drept de liberă practică, sunt afiliați Colegiului psihologilor și au un contract cu un medic psihiatru ce recomandă terapia pentru copilul cu Tulburări de Spectru Autist (TSA) într-un număr extrem de limitat de ore pe zi. 

 

"La nivelul țării avem aproximativ 130 de medici de psihiatrie pediatrică și din aceștia numai o parte, cred că vorbim în jur de 30-40% din ei, au contract cu CNAS. (...) De aici înmulțiți cu numărul de ore, trei pe zi, care se pot acorda unui copil și veți ajunge la decontarea foarte scăzută. (...) Dacă avem la nivelul țării 30 de medici psihiatri cu specializare de psihiatrie pediatrică (...) și ei pot să recomande terapia într-un număr maxim de trei ore pe zi și sunt situații în care copilul are nevoie de mult mai multe ore pe zi. Cât poate să acopere un medic psihiatru? Practic nu este suficient", a explicat Raluca Nica.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!