Cluj: Ministrul Sănătății a anunțat lansarea, săptămâna viitoare, a planului integrat național comprehensiv de control al cancerului

on . . Accesări: 1891

 

 

 

 

 

 

 

Sâmbătă, 16 aprilie, va fi lansat planul integrat național comprehensiv de control al cancerului, a declarat ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, informează AGERPRES.

La acest eveniment va participa și prim-ministrul Dacian Cioloș și reprezentanți ai Direcției de Sănătate a Comisiei Europene.

 

Patriciu Achimaș Cadariu, care a participat sâmbătă seară la conferința 'Medici pentru tine', inițiată de Organizația Studenților Mediciniști (OSM) de la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF), a mai declarat că, în trei mari centre oncologice din țară, respectiv București, Iași și Cluj, va fi lansat un program pilot, dedicat femeilor care au cancer de sân, și care este finanțat din fonduri europene.

'Miercurea viitoare, în prezența premierului și a reprezentanților Direcției de Sănătate a Comisiei Europene vom lansa planul integrat național comprehensiv de control al cancerului. În privința screeningului cancerului de sân ne propunem un program pilot în cele trei centre din Iași, București și Cluj, finanțat, sperăm, prin fonduri europene. Legat de cancerul colorectal, va fi din nou organizat un screening sub forma unui proiect pilot, la noi în țară neexistând screening pentru cancer colorectal în acest moment', a spus ministrul.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!