Retehnologizarea marilor clinici de radiologie și imagistică este necesară, spune președintele Societății Române de Radiologie

on . . Accesări: 1449

 

 

 

Marile clinici de radiologie și imagistică din țară ar trebui retehnologizate, costul total fiind estimat la peste trei milioane de euro pentru fiecare unitate în parte, a propus președintele Societății Române de Radiologie, dr.  Florin Bîrsășteanu, informează AGERPRES.

"În calitate de președinte ales al Societății Române de Radiologie, împreună cu boardul Societății, fac eforturi pentru a convinge Ministerul Sănătății să retehnologizăm la nivel de an 2016 toate clinicile mari ale țării. Un pachet de acest gen poate ajunge la trei-patru milioane de euro pentru fiecare clinică.

Este un efort fantastic, dar cred că cel puțin în zona de formare, tinerii specialiști trebuie să aibă acces la tehnologiile cele mai moderne", a declarat luni, pentru AGERPRES, dr. Florin Bîrsășteanu.

Președintele Societății Române de Radiologie a adăugat că, împreună cu colectivul științific al acestui for medical, s-a reușit punerea la punct a curriculei de pregătire pentru rezidențiat de cinci ani.

"Sperăm ca în viitorul foarte apropiat, specialitatea de radiologie și imagistică medicală să revină la perioada de pregătire de cinci ani, pe care o aveam până în urmă cu șapte-opt ani, când Guvernul Boc a reconsiderat aceste perioade de formare doar din considerente financiare. Perioada de cinci ani este suficientă și necesară pentru ca tinerii specialiști să iasă pregătiți, astfel încât să poată asigura la un nivel calitativ optim meseria aceasta, din prima zi de specialitate", a punctat Bîrsășteanu.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!