Andrei Butaru (ANSVSA): Probleme cu laptele și cornul apar acolo unde sunt intermediarii

on . . Accesări: 1543

 

 

 

Președintele ANSVSA, Andrei Butaru, a declarat că inspectorii sanitari veterinari cor continua controalele în locurile unde copiii au avut toxiinfecții alimentare în urma consumului de lapte și corn de la școală, o cauză a îmbolnăvirii putând fi felul în care au fost manipulate produsele de intermediari, informează AGERPRES.

"În ceea ce privește "Laptele și conul", noi avem niște măsuri de control. Se face controlul la fabricație, acolo unde se pasteurizează laptele, la ambalare și pe toată rețeaua de depozitare.

Depozitarea este de scurtă durată. Probleme apar acolo unde sunt intermediarii. Din controalele pe care le-am efectuat în săptămâna aceasta și le vom continua săptămânile următoare, zicem noi că din cauza unei manipulări proaste și a unei depozitări defectuoase pot să apară unele probleme la aceste lapte, care este un lapte pasteurizat înalt cu perioadă de valabilitate destul de mare. Am prelevat probe din mai multe locuri și în special de acolo de unde au apărut problemele. Nu avem acum buletine de analiză cu depășire de germeni pe laptele respectiv", a explicat președintele ANSVSA vineri într-o conferință de presă.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

Sursa foto: romaniatv.net

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!