Glaucomul și retinopatia diabetică, printre principalele cauze ale pierderii vederii

on . . Accesări: 1443

 

 

 

 

Medicul oftalmolog Laura Macovei de la Spitalul Militar Central  "Carol Davila" a declarat că principalele cauze ale pierderii vederii sunt degenerescența maculară, retinopatia diabetică sau alte retinopatii asociate unor boli sistemice și glaucomul, informează AGERPRES.

"Degenerescența maculară legată de vârstă este cauza principală de scădere a vederii la pacienții cu vârste peste 60 de ani în țările dezvoltate, afectează vederea centrală a pacienților, îngreunând sau făcând imposibile activități precum cititul sau șofatul.

Retinopatia diabetică sau alte retinopatii asociate unor boli sistemice, accidentele vasculare retiniene arteriale sau venoase, infecții retiniene (precum toxoplasmoza) sunt alte cauze ale scăderii vederii. (...) Glaucomul este o a doua cauză a orbirii în lume la pacienții cu vârsta peste 60 ani și evoluează frecvent fără durere sau alte manifestări. Deși nervul optic suferă leziuni ireversibile, doar un diagnostic și un tratament precoce pot controla această afecțiune insidioasă", a explicat medicul, pentru AGERPRES.

 

Potrivit dr. Laura Macovei, acuitatea vizuală diminuată poate apărea temporar sau permanent, parțial sau complet, la unul sau la ambii ochi, acut sau progresiv, fiind sau nu însoțită de alte manifestări, cauzele multiple putând fi de cele mai multe ori prevenite sau tratate medical ori chirurgical.

 

"Cu cât pacientul se adresează mai rapid medicului oftalmolog, cu atât cresc șansele instituirii unui tratament eficace", subliniază medicul militar.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!