Program de reducere a ratei mortalității materne pentru 15.000 de femei

on . . Accesări: 1453

 

 

 

Luni, 14 februarie, a fost lansat programul de reducere a ratei mortalității materne, de care vor beneficia un număr de 15.000 de femei din județle Vâlcea, Dolj și Vaslui și care are ca scop dezvoltarea unui model de servicii de planificare familială, sănătate reproductivă și asistența gravidelor în zonele defavorizate, informează AGERPRES.

 

Programul, implementat de World Vision sub numele de "Mame pentru viață. Viață pentru mame", a fost lansat luni la Camera Deputaților.

 

"Dacă ar fi să spun foarte repede ce avem nevoie să se schimbe în România ca mamele să fie altfel tratate un singur cuvânt mi-ar veni în minte — respect, pentru că mamele, indiferent din ce mediu vin, sunt cele care aduc pe lume și cresc copii, iar pentru asta merită să fie respectate (...). Cred că aici putem să facem o diferență, educând mamele și ajutând profesioniștii, nu arătând către profesioniști cu acuze, ci ajutându-i să înțeleagă că rolul nostru ca societate civilă, ca profesioniști trebuie să se schimbe, pentru că nevoile societății contemporane sunt altele", a declarat directorul executiv al Fundației World Vision România, Daniela Buzducea, la lansarea proiectului.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!