Președintele SNMF, despre sistemul cardurilor de sănătate: Suntem o țară europeană și trebuie să fie niște softuri funcționale

on . . Accesări: 1438

 

 

 

 

 

 

 

Sistemul cardului de asigurat funcționează, însă cu multe probleme, fiind necesar ca și softurile să fie funcționale, a declarat președintele Societății Naționale de Medicina Familiei (SNFM), Rodica Tănăsescu, informează AGERPRES.

"Sistemul cardului de asigurat pot să spun că funcționează, dar prost și cu frecvente avarii. Și nu este vorba numai de softul cardului. Nu merge nici Sistemul Unic Integrat, nici sistemul rețetei prescripției electronice.

Cred că nu există săptămână în care să nu avem dificultăți. Uneori zile întregi, fie nu merge deloc, fie merge extrem de greu. În momentul în care aștepți validarea unui serviciu medical 15-20 de minute, lucrurile nu mai sunt în ordine", a afirmat Rodica Tănăsescu.

Ea a spus că problemele cu care se confruntă medicii de familie sunt multe și, din păcate, afectează actul medical în sine și relația acestora cu pacienții, pentru că "toate aceste acte administrative-birocratice consumă timp inacceptabil de mult și activitatea începe să devină țintită pe aceste softuri nefuncționale ale Casei Naționale".

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!