Transplant de cord efectuat cu succes la IUBCvT Târgu Mureș unui adolescent de 16 ani din Craiova

on . . Accesări: 1277

 

 

 

Un nou transplant cardiac a fost efectuat cu succes în cadrul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu Mureș, unui adolescent în vârstă de 16 ani din Craiova, care a beneficiat de un cord de la un tânăr care și-a pierdut viața la Iași, a declarat dr. Horațiu Suciu, șeful instituției, informează AGERPRES.

"Am început anul 2016 cu un avânt care ne dă speranțe, astăzi am făcut al treilea transplant cardiac din acest an și suntem foarte bucuroși.

Și aceasta nu numai pentru că am mai avut o intervenție deosebită, ci pentru că prin această intervenție am mai dat o șansă unui copil de 16 ani, și implicit familiei acestuia, la o viață mai bună calitativ și, evident, mult mai lungă. Este vorba despre un pacient cu insuficiență cardiacă cu internări repetate în serviciul de cardiologie pediatrică, a cărui evoluție era nefavorabilă în mod evident. Din fericire a apărut un cord disponibil, care a fost prelevat în cursul nopții și dimineții de către o echipă din clinica noastră, care s-a deplasat la Iași pentru a-l preleva. Echipa condusă de dr. Cosmin Opriș a reușit să ne ofere un cord foarte bun, pe care l-am implantat și operația a decurs fără probleme', a declarat dr. Suciu. 

Doctorul s-a declarat încântat de rezultat și a ținut să mulțumească familiei adolescentului care și-a pierdut viața la Iași, un adolescent de asemenea de 16 ani, pentru că a trecut peste necaz și a dat o șansă la viață altui copil.

Continuarea articolulului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES 

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!