Gândirea pozitivă constructivă prelungește viața (studiu)

on . . Accesări: 1270

 

 

 

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători britanici și pe un eșantion de peste 6000 de voluntari din Marea Britanie, oamenii care cred că sunt sănătoși trăiesc mai mult, informează AGERPRES.  

Oamenii de știință din Elveția și Marea Britanie consideră că rezultatul acestei cercetări ar putea susține ipoteza că diagnosticul fiziologic este mai eficient pentru predicția duratei de viață decât mijloacele medicale.  

 

S-a dovedit că persoanele care cred că sunt sănătoase trăiesc mai mult decât cele ale căror gânduri sumbre sunt preocupate de perspectiva duratei scurte a vieții lor, au declarat specialiștii. Ei consideră că o astfel de estimare optimistă a duratei de viață este chiar mai eficientă decât un stil de viață sănătos, cum ar fi renunțarea la fumat, a-ți face prieteni sau alimentația.

 

Oamenii de știință au analizat date culese pe parcursul a 29 de ani referitoare la starea de sănătate a peste 6.000 de voluntari din orașele Newcastle și Manchester, cu vârste cuprinse la începutul studiului între 41 și 96 de ani. Voluntarilor li s-au aplicat teste mentale regulate și le-au fost verificate condițiile de viață de zi cu zi. Pentru a evalua sănătatea participanților, cercetătorii au folosit 'Index Medical Cornell', o listă care detaliază un total de 195 de simptome patologice legate de tulburări fizice și psihice.

 

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!