Produsele lactate, legumele și peștele gras, printre alimentele care ajută la păstrarea sănătății vederii

on . . Accesări: 1278

 

 

 

Produsele lactate, legumele și peștele gras, se numără printre alimentele care ajută la prevenirea sau amânarea unor boli ale vederii, cauzate de îmbătrânire, informează AGERPRES.

Se știe că sănătatea depinde nu numai de calitatea alimentației, ci și de starea ochilor la o vârstă avansată, unele substanțe putând încetini îmbătrânirea ochiului și a țesuturilor sale, relatează lefigaro.fr.

 

Este cazul vitaminei A, prezentă în celulele retinei. Ea este indispensabilă pentru vedere, mai ales a celei din timpul nopții. Vitamina A se găsește în unt, produse lactate, organe, ouă. La fel de important este și consumul de morcovi, legume verzi, roșii și portocalii, betacarotenul din aceste alimente colorate furnizând vitamina A.

De asemenea, un aport ridicat de vitamina C reduce riscul dezvoltării unor patologii oculare, îndeosebi a cataractei și a degenerescenței maculare legate de vârstă (DMLV). Vitamina C este cunoscută pentru virtuțile sale antioxidante, benefice împotriva stresului oxidativ, care atacă cristalinul. "Se recomandă pentru prevenirea apariției cataractei, care se caracterizează printr-o opacizare progresivă a cristalinului", arată dr Jean-Michel Lecerf, medic nutriționist la Institutul Pasteur din Lille. Prin urmare, citricele, fructele kiwi, ardeii și broccoli nu trebuie să lipsească din alimentație.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!