Rata de reușită a resuscitării cardio-pulmonare a crescut în București și Ilfov cu 3,92%

on . . Accesări: 1677

 

 

 

Conform cifrelor emise de Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, rata de reușită a resuscitărilor cardio-pulmonare a crescut în 2015 în București și Ilfov cu 3,92% ca urmare a implicării voluntarilor din programul "Există un erou în fiecare dintre voi", informează AGERPRES.

"În 2015 au fost identificați și alertați voluntari din programul 'Există un erou în fiecare dintre voi' în 71,2% dintre cele 38.923 de urgențe de cod roșu — urgențe medicale cu pericol iminent de moarte — din locuri publice.

Ca urmare și a acestei implicări rata de reușită a RCP-ului (resuscitare cardio-pulmonară) la nivelul Capitalei și a județului Ilfov a crescut anul trecut la 3,92% — conform cifrelor emise de SABIF", se arată într-un comunicat de presă al Asociației Societății de Salvare București și al Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.

 

"Există un erou în fiecare dintre voi" este un program de alertare a voluntarilor pregătiți în prim ajutor, dezvoltat de Asociația Societatea de Salvare București, în parteneriat cu Serviciul de Ambulanță București-Ilfov.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!