Dr. Dan Mircea Enescu: Este oportun un program național privind medicina hiperbară

on . . Accesări: 1706

 

 

 

Un program național pentru medicina hiperbară ar putea duce la îmbunătățirea performanțelor spitalelor, precum și la realizarea de economii, a afirmat managerul Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu", Dan Mircea Enescu. 

 

"Este o metodă care accelerează vascularizațiile și care îmbunătățește viteza rezultatului și calitatea acestuia. Nici nu costă atât de mult și într-un termen scurt se pot recupera banii pe care îi dai pentru acest aparat.

Îmi doresc ca anul acesta să achiziționez și eu unul, pentru că este obligatoriu pentru o secție ca cea pe care o conduc și patologia. Prețul ar fi de aproximativ 2.000.000 lei. (...) Este nevoie (n.r. — de program) și centre importante din țară ar putea să își îmbunătățească performanțele și chiar să facă economii serioase", a declarat miercuri Enescu, prezent la conferința ''Terapia cu Oxigen Hiperbar'' (TOH), organizată miercuri la Ambasada SUA, în parteneriat cu companiile Medical Technologies International și Perry Baromedical.

La rândul său, directorul medical al Spitalului de Arși, Cristian Nițescu, a precizat că terapia hiperbară aduce "un suflu nou" în lupta pentru calitatea vieții și ajută medicii să evite anumite infecții, amputații și dă speranțe mai mari în cazul marilor arși.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!