Patriciu Achimaș-Cadariu: Planul de control comprehensiv al cancerului - lansat în aprilie

on . . Accesări: 1667

 

 

 

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat că planul comprehensiv de control al cancerului va fi lansat în prima parte a lunii aprilie, informează AGERPRES.

"În aprilie vom finaliza Planul comprehensiv de control al cancerului, de asta sunt absolut sigur, este și data anunțată. Sunt modele europene, suntem într-o zonă geografică foarte clar definită care funcționează pe anumite standarde, (...) ne-am dorit să ajungem în acest grup de țări și într-acolo ne îndreptăm.

Este o hartă a nevoilor și a modului prin care vom ajunge să le îndeplinim. Planul comprehensiv de control al cancerului va fi lansat în 12,13, 14 aprilie. (...) Acest plan prevede profilaxie, diagnostic, tratament, îngrijiri paliative, cercetare. (...) Este cancerul de col uterin, cancerul de sân și cancerul colo-rectal. Nimeni în Europa nu face screening pentru alte tipuri de cancer în cadrul unor astfel de planuri comprehensive", a spus ministrul.

Referindu-se la centrele de radioterapie, el a arătat că există deja patru buncăre pregătite, însă lipsește aparatura necesară, procedura fiind în curs prin intermediul unui program cu Banca Mondială. 

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!