O companie din Franța a anunțat primul implant reușit al retinei artificiale 'Iris II'

on . . Accesări: 1461

A fost realizată cu succes prima operație de implant la un pacient pentru care s-a folosit un produs nou de implant epi-retinian 'Iris II', dezvoltat de compania franceză Pixium Vision și care speră să comercializeze acest produs pe piața din Europa la jumătatea anului 2016, informează AGERPRES.

Dotat cu 150 de electrozi, de trei ori mai mulți decât prototipul 'Iris I', pentru stimularea în mod artificial a retinei cu deficiențe și pentru restabilirea vederii formelor și a mișcărilor, 'Iris II' este destinat pacienților deveniți orbi din cauza retinitei pigmentare, o boala genetică degenerativă care afectează între 20.000 — 40.000 de oameni în Franța.

 "Această premieră mondială, realizată la un pacient de 58 de ani, a avut loc cu succes", a declarat într-un comunicat prof. Michel Weber, șeful departamentului de oftalmologie a spitalului universitar din Nantes unde a avut loc implantul în luna ianuarie a acestui an.

"După ani în întuneric, pacientul a devenit activ. El a declarat că a perceput primele semnale luminoase" și va începe un program de adaptare, în acord cu protocolul clinic, pentru a învăța sa interpreteze aceste percepții, a declarat Weber.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!