Serviciul de Ambulanță București-Ilfov: 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator în 2015

on . . Accesări: 1407

 

 

 

În anul 2015, Serviciul de Ambulanță București-Ilfov a raportat o creștere a numărului de cazuri de stop cardio-respirator, 2.750, față de anul trecut, când au fost înregistrate 2.692 de cazuri, stopul cardio-respirator reprezentând o problemă majoră în incidența cazurilor medicale din București, informează AGERPRES.

Din perspectiva ratei de reușită la resuscitarea efectuată de către echipajele medicale ale SABIF, anul trecut au fost salvate 108 vieți, comparativ cu anul 2014 când doar 59 au fost resuscitate cu succes.

 

"Fiecare minut trecut de la instalarea stopului până la începerea manevrelor de resuscitare scade șansele de supraviețuire cu 10%. Faptul că anul 2015 demonstrează aproape o dublare a vieților salvate în cazuri de SCR este îmbucurător, înseamnă că din ce în ce mai multe persoane își doresc să știe cum să acorde primul ajutor, iar acest lucru cred că i se datorează în mare măsură și programului "Există un Erou în fiecare dintre voi", care încurajează persoanele laice să învețe tehnici de prim ajutor pentru a acționa la urgențe de cod roșu și galben din apropierea lor. Avem din ce în ce mai mulți voluntari, oameni minunați, care intră în program, primesc alerta cazului apropiat de ei și intervin, fiind un mare ajutor atât pentru echipajele de Ambulanță, cât mai ales pentru pacient", afirmă dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, citată în comunicat.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!