Premieră chirurgicală la Spitalul Militar Central

on . . Accesări: 1404

 

 

 

În luna februarie al acestui an a fost realizată în premieră pentru sistemul medical din rețeaua Ministerului Apărării Naționale o intervenție chirurgicală de rezecție a unui segment hepatic tumoral pe cale laparoscopică, de către medicii chirurgi de la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila", informează AGERPRES.

 

"În data de 1 februarie 2016, în Secția Chirurgie generală I din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" s-a realizat, în premieră pentru sistemul medical din rețeaua Ministerului Apărării Naționale, intervenția chirurgicală de rezecție a unui segment hepatic tumoral, pe cale laparoscopică, utilizând pentru coagularea țesutului hepatic dispozitivul bipolar de radiofrecvență, aparat medical care a intrat în dotarea secției în luna decembrie a anului trecut", a precizat unitatea medicală prin intermediul unui comunicat remis AGERPRES.

 

Intervenția chirurgicală a fost efectuată la un pacient în vârstă de 76 de ani, cunoscut cu ciroză hepatică cu virus C, rinichi unic chirurgical și multiple alte comorbidități (diabet zaharat, hipertensiune arterială esențială, cardiomipatie ischemică) la care în urmă cu două săptămâni a fost decelată, în urma examenelor clinice și paraclinice, o formațiune tumorală cu diametrul de 37/35 mm.

 

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!