Rafila: 12 cazuri de gripă diagnosticate până în prezent la nivel național, majoritatea cu AH1N1

on . . Accesări: 1478

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila a declarat că până în prezent au fost diagnosticate la nivel național 12 cazuri de gripă, majoritatea cu virus AH1N1, informează AGERPRES.

El a precizat că circulația virusului este redusă în România, numărul de infecții respiratorii fiind mai mic decât în aceeași perioadă a lui 2015. 

"Din fericire, în România circulația virusului gripal este redusă. Chiar numărul de infecții respiratorii este mai mic decât cele înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut. Până în momentul de față, la nivel național, au fost diagnosticate 12 cazuri de gripă, marea majoritatea AH1N1. Este virusul care circulă pe continentul european în măsura cea mai mare și care în Ucraina a produs un număr mai mare de îmbolnăviri. Noi nu avem nimic în plus de făcut față de situația de săptămâna trecută. În continuare recomandăm măsurile de prevenție specifice, respectiv vaccinarea să continue, ea poate continua și în cursul acestei luni din cauza contextului epidemiologic din România", a explicat Rafila. 

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!