Obezitatea infantilă, "coșmar exploziv" în țările în curs de dezvoltare (OMS)

on . . Accesări: 1654

 

 

 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că numărul de copii obezi sub vârsta de cinci ani este din ce în ce mai mare în țările în curs de dezvoltare, în special în Africa, unde rata s-a dublat în 1990, informează AGERPRES.

 

Autorii raportului, membri ai Comisiei asupra eradicării obezității infantile din cadrul OMS, subliniază că fenomenul nu a fost considerat multă vreme o problemă majoră de sănătate, fiind apreciat de unii chiar ca rezultat al unui comportament ales în familie.

 

 

Însă studiul desfășurat timp de doi ani în peste 100 de țări a ajuns la concluzia că guvernele și politicile de sănătate publică trebuie să se afle în prima linie pentru a combate această epidemie.

 

"Care este mesajul principal? Acela că nu sunt de vină copiii", a declarat presei Peter Gluckman, copreședinte al Comisiei. Factori biologici, un comportament nespecific unei alimentații echilibrate, reducerea activității fizice în unitățile școlare și nereglementarea vânzării de produse care îngrașă se numără printre cauzele agravării epidemiei, care necesită un răspuns coordonat global, apreciază raportul.

 

Dacă nu se întreprinde nimic, "epidemia de obezitate ar putea reduce la zero progresele în domeniul sănătății care au contribuit la creșterea duratei vieții la scară mondială", avertizează Comisia. 

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!