Consumul de alcool favorizează creșterea în greutate

on . . Accesări: 1476

Este cunoscut faptul că un consum ridicat de alcool tare și bere favorizează luarea în greutate, la bărbați zona afectată fiind burta, informează AGERPRES.  

De ce însă caloriile din alcool sunt atât de nefaste pentru greutate? Un gram de alcool pur furnizează 7 kcal, la care se adaugă carbohidrații (glucide). Prin urmare, cantitatea de calorii variază în funcție de băutură. Astfel, un pahar de vin standard (12 cl) conține 10 grame de alcool, adică 70 kcal.

Un pahar cu vodka-cola (15 cl) conține și el 10 grame de alcool, însă glucidele fac să crească aportul caloric la 122 kcal. Berea pils (25 cl) are 110 kcal, iar cocktailurile fructate alcoolizate au până la 180 kcal pe pahar.

Ce să bei şi ce să nu bei

Dacă se adaugă aceste aporturi, numărul de calorii poate urca foarte repede la consumul a câteva pahare pe zi, reprezentând un procent însemnat din totalul de calorii recomandat. În cazul în care consumul de alimente este normal (și de obicei prea mare în raport cu necesitățile energetice ale organismului) și se adaugă băuturi alcoolizate, pândește în mod logic creșterea în greutate.

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!