Experți americani recomandă începerea screening-ului pentru cancerul de sân de la vârsta de 50 de ani

on . . Accesări: 1450

Potrivit unor recomandări emise de un grup de lucru influent din SUA, femeile care nu prezintă niciun risc cunoscut de cancer de sân ar trebui să înceapă să facă screening mamografic de două ori pe an după vârsta de 50 de ani, informează AGERPRES. 

Pentru femeile aflate în deceniul al cincilea al vieții, screening-ul pentru cancer de sân la fiecare doi ani poate fi, de asemenea, eficient, dar decizia de a începe screening-ul ar trebui să fie una individuală, luând în considerare istoricul sănătății femeii, preferințele sale și modul în care ea valorizează potențialul beneficiilor și al daunelor, a afirmat U.S. Preventive Services Task Force.

Femeile de 40 de ani, care au o mamă, soră sau fiică cu cancer de sân pot beneficia mai mult decât femeile cu un risc mediu, de începerea screening-ului înainte de vârsta de 50 de ani, a spus el.

 

"Descoperirile noastre sprijină o serie de opțiuni disponibile pentru femei — începând cu mamografii regulate la vârstele de 40 de ani, urmate de screening de la 50 de ani, când probabilitatea beneficiului este mai mare", a declarat vicepreședintele Kirsten Bibbins-Domingo. "Femeile merită să înțeleagă ceea ce spune știința despre screening-ul mamografic, astfel încât să poată lua cea mai buna decizie pentru ele însele în parteneriat cu medicul lor", a adăugat acesta.

 Mamografia vede cancerul de sân 

Pentru femeile de peste 75 de ani, Task Force a declarat că nu poate face o recomandare deoarece niciunul dintre studiile despre screening-ul pentru cancer mamar nu a inclus femei din această grupă de vârstă.

 

De asemenea, grupul operativ a ajuns la concluzia că dovezile sunt insuficiente pentru a determina echilibrul dintre avantaje și prejudicii în două domenii: screening-ul la femeile cu sânii denși și eficacitatea mamografiei 3D pentru detectarea cancerului de sân.

 

Continuarea articolului pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!