Cea mai performantă metodă de diagnostic și tratament pentru afecțiunile cardiovasculare, la IUBCvT Târgu Mureș

on . . Accesări: 1382

 

 

 

Un angiograf biplan care oferă cea mai performantă metodă de diagnostic și tratament pentru toate afecțiunile cardiovasculare, atât pentru copii, cât și pentru adulți va fi pus în funcțiune, în luna ianuarie, în cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu Mureș, informează AGERPRES.

 

Potrivit dr. Klara Brînzaniuc, angiograful biplan a fost achiziționat printr-un proiect POSCCE al Academiei de Științe Medicale în colaborare cu Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, a fost instalat și testat începând cu finele lunii decembrie 2015 și urmează să fie funcțional poate chiar din această săptămână.

 

'IUBCvT încheie un an cu realizări și momente deosebite. Am avut șansa să derulăm în parteneriat două proiecte mari europene: un proiect POSCCE împreună cu Academia de Științe Medicale, unde IUBCvT a beneficiat de o dotare specifică și de suport pentru activitatea de cercetare de peste 1 milion de euro. În contextul acestei activități de cercetare, care se va derula, începând din 2015, timp de 5 ani, folosindu-ne de un aparat de înaltă performanță, un angiograf biplan, singurul care permite investigarea atât a copiilor cu malformații congenitale, cât și a adulților cu sindroame coronariene.

 

 

Aparatul permite realizarea unor proceduri de cardiologie intervențională deosebit de complexe, care pentru copii este o premieră națională și care are mari șanse ca să crească performanța centrului cardiovascular pediatric, prin rezolvare nu numai prin intervenții chirurgicale de către echipa noastră de specialiști, chirurgi și anesteziști a acestor cazuri, dar și într-o echipă de cardiolog intervenționist anestezist și, la nevoie, chirurg cardiovascular prin metode noi, minim invazive, metode care în 2016 dorim, prin expertiza unui centru european cu care colaborăm, să le extindem și la proceduri pe care în 2015 nu am reușit să le abordăm', a declarat Klara Brînzaniuc. 

Continuarea o puteți citi pe Agerpres.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!