Iana (CASMB): 90.000 de carduri de sănătate mai sunt de distribuit din cele 180.000 care au fost returnate

on . . Accesări: 2738

 

 

 

Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), Gheorghe Iana, a declarat că un număr de 90.000 de carduri de sănătate mai sunt de distribuit din cele 180.000 care au fost returnate. 

În context, el a făcut precizări cu privire la situaţia solicitărilor la nivelul CASMB.

 

"Mai mult de 700-800 de solicitări zilnic nu pot fi rezolvate. Trebuie semnat, verificat", a afirmat şeful CASMB.

Gheorghe Iana a spus că foarte multe cereri pentru eliberarea cardului au fost înregistrate în ultimele zile.

"În ultima săptămână, solicitările au crescut foarte mult şi capacitatea instituţiei nu permite să fie toate eliberate în aceeaşi zi", a explicat reprezentantul CASMB.

"Din decembrie, CASMB a început să distribuie cardurile returnate. Am făcut şi o platformă on-line de solicitări. Am acceptat solicitările şi la sediul Casei", a mai afirmat Iana, adăugând că la început se eliberau zilnic 150 de carduri pe zi, în prezent ajungându-se la aproximativ 700-800 pe zi. 

Vicepreşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Alin Costache, a reamintit, pe 22 aprilie, la Arad, că, de la 1 mai, folosirea cardului de sănătate devine obligatorie, el prezentând totodată, într-o conferinţă de presă, situaţia implementării acestuia la nivel naţional. 

'Au mai rămas 10 zile până la demararea sistemului de plată a serviciilor medicale pe baza cardului de sănătate. Până în acest moment, la nivel naţional au fost distribuite 13,5 milioane de carduri. Ne-au fost returnate de către Poşta Română 500.000 de carduri pentru că adresantul nu a fost găsit din varii motive la domiciliu, mai rămânând, de asemenea, de emis alte 400.000 de carduri, acestea deservindu-i pe asiguraţii care au intrat în sistem din ultimul trimestru al anului 2014 până acum. Dacă, totuşi, vor fi pacienţi care nu vor avea card de sănătate, aceştia vor beneficia de servicii medicale în baza unei adeverinţe eliberate de Casa de Sănătate', a declarat vicepreşedintele CNAS, Alin Costache.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!