Satu Mare: Campanie de informare a elevilor, după ce a crescut consumul de droguri

on . . Accesări: 1362

 

 

 

În urma constatării creşterii numărului de tineri care folosesc în special etnobotanice, autorităţile din judeţul Satu Mare pregătesc o campanie amplă de informare a elevilor şi tinerilor cu privire la riscurile la care se expun consumând droguri.

Prefectul Eugeniu Avram a constituit un grup judeţean de lucru în care sunt incluşi reprezentanţii mai multor instituţii cu responsabilităţi, de la Poliţie, Ambulanţă, Inspectorat Şcolar, Centru Antidrog.

 

"Aşa cum avem noi semnale, consumul a crescut în rândul elevilor. Cei mai mulţi consumatori de droguri sunt elevii. Este Prezentă Poliţia Locală alături de noi pentru a identifica modalităţi de intervenţie în ce priveşte prevenirea şi combaterea consumului în parcuri, în cluburi, pentru că ştim că de multe ori elevii în loc să fie la ore îşi petrec timpul în parcuri sau în barurile din zonele şcolare. Noi în campaniile pe care le avem în rândul elevilor avem discuţii cu ei, ei recunosc fie că au consumat, fie că au cunoştinţă despre colegi care consumă droguri, au cunoştinţă despre etnobotanice, cât costă, cum şi le procură şi de unde. Ei nu consideră consumul de droguri o problemă şi nu doresc să fie integraţi într-un program de tratament, atâta timp cât ei consideră că pot să funcţioneze bine. Consumă cu preponderenţă etnobotanice pentru că sunt mai ieftine, bineînţeles au mai încercat marijuana, droguri mai uşoare, dar de risc, interzise", a declarat joi, şeful Centrului de Prevenire şi Evaluare Antidrog Satu Mare, Camelia Iacob.

Potrivit acesteia, scopul principal al campaniei este să-i determine pe elevi să nu înceapă să consume droguri sau să renunţe la etnobotanice.

"Trebuie să transmitem mai departe mesajul şi obligaţiile autorităţilor publice, să sensibilizăm şi cetăţenii vizavi de măsurile pentru a preveni consumul de etnobotanice şi droguri, substanţe periculoase. În mod deosebit ne preocupă problema elevilor, a tinerilor. Am pornit toată iniţiativa de a constitui acest grup de lucru în primul rând pentru a ne documenta noi, ce avem de făcut, ce trebuie să facem, ce atribuţii avem, după care, odată asumate, o să le transmitem mai departe către cetăţenii vizaţi", a spus prefectul Eugeniu Avram. 

Centrul Antidrog nu are o statistică cu elevii care consumă droguri deoarece aceştia nu apelează la sprijin.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!