Braşov: Fond de investiţii de 8 milioane de lei pentru spitalele din subordinea Consiliului Judeţean

on . . Accesări: 1559

 

 

 

Preşedintele Comisiei de Sănătate din CJ Braşov, Mariana Câju, a declarat că cele şase spitale din subordinea instituţiei vor beneficia în acest an de bani dintr-un fond de investiţii de milioane de lei, creat din excedentul bugetar pe 2014.

"Este vorba despre un fond de opt milioane de lei, de unde vor fi alocaţi bani ori de câte ori este nevoie de echipamente, aparatură medicală, o serie de lucrări urgente de reabilitare.

S-au acordat deja foarte mulţi bani Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă faţă de anul trecut pentru echipamente şi aparatură medicală. Este vorba despre alocarea sumei de 450.000 de lei pentru Centrul de transplant renal, pentru că, după toate intervenţiile făcute la Ministerul Sănătăţii, nu ni s-a alocat nimic în acest sens. De asemenea, tot la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă s-a alocat suma de 300.000 de lei pentru pentru achiziţionarea unui aparat de radiologie necesar în special pentru operaţiile ortopedice, în număr de peste 2000 anual, la acest spital. Pentru Spitalul de Neurologie s-a alocat suma de 300.000 de lei pentru un lift nou, iar la Spitalul Clinic de Copii, 400.000 de lei pentru reabilitarea sistemului de încălzire al spitalului. Şi la Spitalul de Boli Infecţioase am acordat 100.000 de lei pentru lucrări de reabilitare. Aproape 600.000 de lei s-au alocat pentru acreditarea spitalelor, operaţiune care se va încheia în acest an", a explicat consilierul judeţean.

Ea a mai a afirmat că se are în vedere accesarea de fonduri europene pentru construirea unui nou corp de clădire la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, pentru a se asigura spaţiu suficient extinderii şi mutării unor secţii noi.

La nivelul Consiliului Judeţean s-a constituit o echipă formată din vicepreşedintele Mihail Veştea, doi directori ai instituţiei şi reprezentantul Comisiei de Sănătate, care se va deplasa în toate cele şase spitale din subordine, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul Clinic de Copii, Maternitatea, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Neurologie şi Spitalul de Pneumoftiziologie, pentru ca în aproximativ două luni să se stabilească o strategie clară pentru anii următori şi cererile de finanţare pentru exerciţiul financiar 2014-2020, a precizat Mariana Câju.

"Patrimoniul spitalelor este o prioritate pentru noi. Avem situaţii clare pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi pentru Maternitate, iar la Spitalul de Copii am început, în ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, procedura de expropriere prin declararea utilităţii publice a terenului. Urmează Spitalele de Neurologie şi Pneumoftiziologie. Ne dorim foarte mult ca, peste trei ani, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cel mai mare din judeţ, Spitalul Clinic de Copii şi Maternitatea să devină spitale de nivel european", a concluzionat preşedintele Comisiei de Sănătate din CJ Braşov.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!