ECO&BIO Primul restaurant britanic dedicat dietei paleo s-a deschis la Londra

on . . Accesări: 1671

 

 

 

La sfârşitul anului trecut, s-a deschis la Londra un restaurant destinat dietei paleo (cunoscută şi sub denumirea de "dieta oamenilor cavernelor", unde adepţii acestei diete işi pot satisface poftele culinare. 

Restaurantul - primul de acest gen din Marea Britanie - este specializat în preparate realizate conform indicaţiilor celebrei diete, devenită favorita unor celebrităţi precum Matthew McConaughey, Jessica Biel sau Miley Cyrus.

 

"Pure Taste" şi-a început activitatea ca un spaţiu temporar de retail în comitatul Surrey, din sud-estul Angliei, dar a crescut în popularitate, transformându-se într-un restaurant deschis din luna decembrie a anului trecut în cartierul Notting Hill din Londra.

Specialista în nutriţie Holly Redman a creat pentru clienţii acestui restaurant o gamă largă de preparate care înlocuiesc produsele lactate, legumele, cerealele, uleiurile procesate şi zahărul rafinat cu alternative bogate în proteine şi fibre, în conformitate cu principiul de a reveni la dieta noastră ancestrală şi de a consuma produse care preced apariţia agriculturii. 

Fără a se adresa doar adepţilor dietei paleo, meniurile oferite în acest restaurant conţin şi specialităţi vegetariene, iar preparatele nu fac rabat de la gust. Clienţii se pot delecta cu bunătăţi precum scoicile proaspete în bulion thailandez, condimentat, de nucă de cocos, cu budincă lipicioasă în sos şi îngheţată de caramel, dar şi cu o selecţie de brânzeturi de nuci, servite cu chutney (sos condimentat) de mere şi ghimbir.

Meniurile se schimbă odată cu anotimpurile şi oferă o gamă variată de ingrediente proaspete, de sezon, inclusiv de peşte şi de carne, care să se asorteze cu colecţia de vinuri biodinamice, cu berile fără gluten şi cu sucurile Kombucha.

Potrivit specialiştilor, beneficiile dietei paleo, care se concentrează pe tipuri de produse alimentare consumate preponderent în Paleolitic, includ nu doar pierderea în greutate, ci şi acţiuni pozitive asupra lipidelor sangvine sau reducerea problemelor legate de autoimunitate. 

De asemenea, a fost dovedit ştiinţific că dieta opreşte bolile degenerative, cum ar fi obezitatea, cancerul, diabetul, bolile de inimă, Parkinson, Alzheimer, depresia şi infertilitatea.

Dieta paleo recomandă carnea de la animale hrănite cu iarbă, consumul de peşte, fructe de mare, fructe şi legume proaspete, ouă, alune, seminţele şi uleiurile sănătoase şi evitarea boabelor de cereale, produselor lactate, leguminoaselor (inclusiv a arahidelor), cartofilor, alimentelor procesate şi a uleiurilor vegetale rafinate.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!