Campanie pentru renunţarea la fumat şi strângere de fonduri pentru cauze sociale

on . . Accesări: 1810

 

 

 

 

Va fi lansată campania "30 Day Smoke Free Challenge" de către platforma Galantom.ro cu sprijinul Centrului de Consiliere pentru renunţarea la Fumat din cadrul Institutului de Pneumologie, "Marius Nasta", care are ca obiective renunţarea la fumat, precum şi strângerea de fonduri în mod individual şi voluntar.

Campania urmăreşte atât reducerea numărului de persoane care fumează în România, cât şi creşterea nivelului de implicare socială a indivizilor. Astfel, fumătorii sunt invitaţi să renunţe la fumat timp de cel puţin 30 de zile pentru a susţine o cauză caritabilă.

 

"Oricine doreşte să accepte provocarea îşi alege o cauză caritabilă pe care vrea să o susţină şi îşi face o pagină individuală de fundraiser pe platforma de fundraising online Galantom.ro. Pagina de fundraising este personalizată cu o galerie foto, descrierea motivaţiei fundraiserului şi este legată de un modul de donaţii online pentru cauza pe care o susţine. Astfel, cel care participă la campanie donează pe pagina sa, zilnic sau la sfârşitul celor 30 de zile, banii pe care i-ar fi cheltuit pe ţigări. De asemenea, acesta promovează online şi offline demersul său şi îi încurajează pe cei din cercul lui social să susţină cu donaţii, la rândul lor, cauza caritabilă aleasă şi efortul său", arată Glantom.ro într-un comunicat remis joi presei.

Potrivit sursei citate, donaţiile se vor putea face simplu, rapid şi în deplină siguranţă prin plata online cu cardul direct pe pagina de fundraising de pe Galantom.ro.

"Dacă la finalul celor 30 de zile vor continua să nu mai fumeze, vor avea de 5 ori mai multe şanse decât înainte să renunţe definitiv. Dacă nu doresc să continue, cel puţin au avut o cură de "fum-detox" şi le-au arătat tuturor că, dacă vor să se oprească, o pot face", mai afirmă sursa citată. 

În România, cele mai frecvente boli cauzate de fumat sunt cele cardiovasculare: infarct miocardic şi accident vascular cerebral, boli care nu se soldează obligatoriu cu deces imediat. 

Renunţarea la fumat scade la jumătate riscul de boli cardiovasculare după doar un an.

Galantom.ro este o platformă de fundraising online care ajută oamenii de bine să strângă fonduri pentru cauzele sociale în care cred.

Din august 2013 Galantom a reuşit să aducă împreună pe platformă peste 50 de organizaţii, 738 de fundraiseri voluntari şi peste 6.000 de donatori care au strâns peste 760.000 lei pentru proiecte cu impact în comunitate, în domeniul sănătăţii, educaţiei, mediului, dezvoltării comunitare, incluziunii sociale şi sportului.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!