Alba: Numărul persoanelor cu HIV/SIDA aflate în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Plăţi, în creştere

on . . Accesări: 2306

 

 

 

Directorul executiv al AJPIS, Flaviu Cozuc, a declarat că numărul persoanelor cu HIV/SIDA aflate în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Alba a crescut în septembrie cu cinci faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 22.

Comparativ cu luna septembrie a anului trecut, a afirmat luni Flaviu Cozuc, cea mai mare creştere, de 29,41%, se înregistrează la capitolul indemnizaţii lunare pentru persoanele cu HIV/SIDA, în sensul în care în septembrie 2014 au beneficiat de această indemnizaţie 22 persoane, cu cinci mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

În urmă cu cinci ani, în evidenţele AJPIS Alba figurau doar nouă adulţi infectaţi cu HIV sau bolnavi de SIDA.

Potrivit lui Flaviu Cozuc, sumele plătite în septembrie de AJPIS Alba beneficiarilor de alocaţii, subvenţii, stimulente, indemnizaţii şi ajutoare au fost în valoare totală de peste 12,2 milioane de lei, cu 2,42% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

Din cele peste 106.000 de persoane care au dreptul la beneficii de asistenţă socială, peste 60.000 sunt copii care primesc alocaţie de stat, iar aproape 31.000 sunt persoane ce beneficiază de indemnizaţii de handicap/însoţitor. Aproape 5.000 de persoane au primit ajutoare sociale şi puţin peste 3.000 au încasat indemnizaţie pentru creşterea copilului.

Flaviu Cozuc a spus că în ceea ce priveşte stimulentele de inserţie acordate persoanelor care renunţă la concediul pentru îngrijirea copilului şi aleg să revină la locul de muncă, în septembrie au fost achitate sume cu 22,67% mai mari decât cele acordate în aceeaşi perioadă a anului trecut. În acest caz, trebuie precizat faptul că numărul beneficiarilor de stimulente de inserţie a crescut cu 19,35%, de la 434 la 518, a menţionat directorul executiv al AJPIS. 

Pentru alocaţiile de plasament, sumele achitate în septembrie au scăzut cu 6,47% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!