Studiu: O bere pe zi duce la dublarea fertilităţii masculine

on . . Accesări: 1365

 

 

 

Potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Massachusetts General Hospital din Boston, o bere pe zi duce la dublarea fertilităţii masculine.

În schimb, consumul excesiv de cafea poate scădea drastic şansele unui cuplu de a avea copii, relatează luni 7sur7.be.

Studiul s-a desfăşurat pe 105 bărbaţi ale căror partenere au recurs la fecundarea in vitro şi care aveau vârsta medie de 37 de ani. 

 

Nu se ştie dacă alcoolul şi cafeina au acelaşi efect asupra sarcinilor naturale, 'dar, dacă vreţi să îmbunătăţiţi rata de succes a fertilizărilor in vitro, să reuşiţi să aveţi un copil de la prima încercare şi să scutiţi emoţii şi bani, ştiţi ce aveţi de făcut', spun cercetătorii. 

Un alt studiu arată că vegetarienii au o concentraţie slabă de spermatozoizi faţă de cei care nu sunt vegetarieni. 'Regimul afectează semnificativ calitatea spermei', spune dr Eliza Orzylowka de la Universitatea Loma Linda din California. Ea avertizează totodată asupra consumului excesiv de soia. 

Cele două studii au fost prezentate la conferinţa anuală de medicină a reproducerii, care are loc la Honolulu între 18 şi 22 octombrie.

Studiu: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!