Covasna: Programul de vizitare a pacienţilor la Spitalul Judeţean, redus de la opt la două ore

on . . Accesări: 1602

Programul de vizitare a pacienţilor internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe se modifică începând de săptămâna aceasta, fiind redus la două ore, din cauza lucrărilor de consolidare a clădirii principale.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nagy D. Istvan, a declarat marţi pentru AGERPRES că măsura a fost instituită ca măsură de siguranţă, atât pentru prevenirea accidentelor, cât şi pentru a nu fi perturbate lucrările. 

 

Conform decizei conducerii spitalului, începând de joi vizitarea pacienţilor va fi posibilă zilnic doar între orele 14.00-16.00, până la finalizarea lucrărilor de construcţii. 

"Programul de vizitare a fost redus de la opt la două ore, nu avem ce face, a trebuit să luăm această măsură de siguranţă pentru a preveni accidentele. Nu puteam să anulăm de tot vizitele (...) De asemenea, maşinile nu vor mai avea acces în curtea spitalului, decât pe scurtă durată şi numai pentru transportarea persoanelor bolnave", a spus Nagy D. Istvan. 

Tot din cauza lucrărilor de reabilitare, Secţiile Cardiologie şi ORL au fost relocate, prima în clădirea vechiului spital, iar cea de-a doua în clădirea aflată lângă Serviciul de Medicină Legală, care adăposteşte şi Secţia de Boli Infecţioase. 

Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe au început în anul 2005, după ce specialiştii au pus bulina roşie pe clădire, avertizând că structura de rezistenţă este extrem de şubrezită şi nu va rezista unui nou cutremur. Prima etapă, care a fost finalizată, a vizat consolidarea corpurilor B şi C ale clădirii principale, iar lucrările au fost finanţate de Ministerului Sănătăţii şi Consiliul Judeţean Covasna. 

A doua etapă, demarată în această recent vizează corpul A, clădirea policlinicii şi laboratorul, iar lucrările vor fi finanţate cu 87 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional. O parte din sumă va fi folosită pentru reabilitarea clădirii, respectiv recompartimentarea şi amenajarea spaţiilor conform standardelor europene, modernizarea instalaţiilor electrice, sanitare şi de telecomunicaţii, a sistemului de încălzire, precum şi pentru reabilitarea termică şi dotarea cu ascensoare noi de mare capacitate. Diferenţa, circa 20 de milioane de lei, va fi folosită pentru dotarea cu echipamente şi aparatură medicală. Potrivit contractului, lucrările trebuie finalizate până la sfârşitul anului viitor.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!