Braşov: Ghiozdane şi rechizite pentru copii bolnavi de cancer şi de leucemie

on . . Accesări: 1855

 

 

 

Asociaţia Bolnavilor de Cancer din Braşov a oferit în cadrul celei de-a X-a ediţii a proiectului "Începe şcoala şi pentru copiii pacienţi bolnavi de cancer şi leucemie", unui număr de 79 de copii din judeţele Braşov, Covasna şi Harghita, câte un ghiozdan şi rechizite necesare începerii anului şcolar.

"Acest proiect a fost iniţiat în urmă cu 10 ani, în scopul evitării abandonului şcolar pentru copiii bolnavi de cancer şi de leucemie.

Din acest an proiectul a fost preluat de Federaţia Asociaţiilor Bolnavi de Cancer pentru ca de anul viitor acest proiect să-l replicăm la nivel naţional, în 18 judeţe, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră. Aceşti copii bolnavi de cancer şi leucemie trebuie ajutaţi şi sprijiniţi pentru a-şi continua şcoala pentru că există o voinţă din partea lor extraordinară, având în vedere că promovabilitatea în rândul acestor copii a fost de 78% anul trecut. Sperăm ca de la anul să fim mult mai aproape de ei", a declarat pentru AGERPRES Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.

Irimia a mai adăugat că se lucrează la proiectul "Şcoala de spital" pentru care se încearcă accesarea de fonduri europene, astfel ca toţi copiii bolnavi de cancer şi leucemie internaţi în spital să primească la pat lecţiile, în vederea evitării abandonului şcolar. Se doreşte ca acest proiect să poată fi pus în aplicare în anul şcolar viitor.

În prezent 5.000 de copii din toată ţara sunt bolnavi de cancer şi de leucemie, a mai precizat Cezar Irimia. 

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!