Nou scandal Novartis în Japonia: 2.579 de cazuri generate de efectele secundare ale unor medicamente

on . . Accesări: 1541

 

 

 

AFP informează că grupul farmaceutic elveţian Novartis, cu imaginea deja afectată în Japonia de mai multe afaceri de falsificare a datelor, a dezvăluit că nu a raportat Ministerului nipon al Sănătăţii 2.579 de cazuri de efecte secundare grave, dintre care unul mortal, ale unor medicamente împotriva cancerului.

Trei medicamente sunt în special vizate, într-o perioadă care datează din 2002 până acum: Glivec (1.313 de cazuri) şi Tasigna (514), ambele destinate tratării leucemiei şi Afinitor (261).

 

Angajaţii serviciului de marketing erau la curent, dar nu au considerat că este necesar să fie informată divizia competentă. Ei nu au fost deplini conştienţi de importanţa problemei - a explicat compania Novartis, invocând totodată o deficienţă a supravegherii din partea superiorilor. 

Pe lângă aceste cazuri semnalate, există suspiciuni şi asupra altor 6.118 de cazuri, aflate în prezent în curs de examinare. 

Vineri, 29 august, Novartis Pharma a prezentat Ministerului nipon o serie de măsuri, între care şi o mai bună pregătire a salariaţilor, pentru a evita să se mai repete o astfel de situaţie, precizează AFP.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!