Crucea Roşie Suedeză, vizită în România

on . . Accesări: 1604

 

 

 

Reprezentanţii Crucii Roşii Suedeze s-au întâlnit cu reprezentanţii Crucii Roşii din România în vederea dezvoltării unor proiecte finanţate din fonduri europene în beneficiul persoanelor vulnerabile, în special de etnie romă. 

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, delegaţia Crucii Roşii Suedeze a cunoscut problemele cu care se confruntă comunităţile rome, mergând în vizită în 3 judeţe: Harghita, Bacău şi Vrancea. 

 

Membrii delegaţiei suedeze au vizitat comunităţi de romi unde au constatat direct problemele cu care se confruntă romii în comunităţile lor. 

"Cu ocazia acestei vizite, Crucea Roşie Română a dorit să arate partenerilor suedezi faptul că are filiale dezvoltate care pot duce la îndeplinirea, cu rezultate notabile, a proiectelor comune de succes. La discuţiile de concluzii s-a stabilit semnarea unui parteneriat între cele 2 societăţi naţionale, urmând să se identifice sursele de finanţare pentru proiectele comune", se arată în comunicatul de presă. 

Crucea Roşie din România a găzduit vizita unei delegaţii a Crucii Roşii Suedeze, condusă de Ingela Holmertz, directorul general al organizaţiei. Delegaţia suedeză a fost formată din 5 membri: Ingela Holmertz, doi angajaţi de la sediul central al Crucii Roşii Suedeze, un membru al filialei Gothenburg şi un membru din boardul de conducere al societăţii.

Delegaţia sosită în România a avut o întâlnire luni, la sediul central al Crucii Roşii Române, cu Mihaela Geoană, preşedintele Crucii Roşii Române, cu Ioan Silviu Lefter, directorul general şi cu Victoria Mihăescu, director Programe, Social şi Sănătate.

La discuţii a participat şi Sorin Cace, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare şi promovare Socio-Economică Catalactica, care a prezentat o situaţie statistică a populaţiei rome din România, urmând ca pe viitor să scrie un proiect comun pentru cele două societăţi naţionale. Mihaela Geoană a exprimat interesul Crucii Roşii Române de a dezvolta programe în sprijinul persoanelor vulnerabile, în special de etnie romă.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!