Galaţi: Peste 200 de persoane muşcate de căpuşe de la începutul sezonului cald

on . . Accesări: 1606

 

 

 

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Valentin Boldea, a declarat că nu mai puţin de 211 de persoane, dintre care 34 numai în ultima săptămână de raportare, au ajuns de la începutul sezonului cald la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, după ce au fost muşcate de căpuşe.

Potrivit acestuia, numărul gălăţenilor muşcaţi de căpuşe este însă mult mai mare în condiţiile în care persoanele din mediul rural nu se prezintă la spital pentru a fi tratate, preferând să meargă la medicii de familie, aceste cazuri nefiind luate în evidenţa DSP.

 

"Am constatat o creştere a cazurilor înregistrate în ultima săptămână de raportare. Probabil că au ieşit mai multe persoane la iarbă verde, chiar dacă vremea a fost schimbătoare. Anul acesta, însă, nu am avut nicio suspiciune de boală Lyme, spre deosebire de anul trecut. Am fost anunţaţi că s-au făcut operaţiuni de dezinsecţie în oraş şi judeţ, dar din păcate se pare că nu au avut efectul scontat, între timp intervenind şi ploile", a declarat Valentin Boldea.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!