Bănicioiu despre lipsa medicamentelor pentru persoanele cu HIV/SIDA: Este o problemă gravă

on . . Accesări: 2006

 

 

 

Lipsa medicamentelor pentru persoanele cu hiv/sida este o problemă gravă, de anul viitor urmând să se reia achiziţia centralizată pentru a nu mai apărea probleme, a declarat ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

"Este o problemă foarte gravă. După cum ştiţi, bugetele le-a făcut altcineva şi, din punctul meu de vedere, a fost o greşeală pentru că nu s-a făcut o licitaţie şi o achiziţie centralizată, fiind totul împărţit pe mai multe segmente au apărut tot felul de inadvertenţe, de cele pe care le semnalaţi dumneavoastră.

Eu ştiu că am intervenit", a spus ministrul Bănicioiu, răspunzând unei întrebări adresate de jurnalişti pe acest subiect.

Programul de tratament hiv/sida a fost blocat în mai multe spitale, inclusiv la spitalul Judeţean Dâmboviţa, pentru anumite perioade de timp din cauza lipsei medicamentelor.

"S-a rezolvat problema", a precizat managerul spitalului Judeţean Târgovişte, Radu Petrescu.

ministrul sănătăţii a declarat că de anul viitor se va relua achiziţia centralizată a acestor medicamente astfel încât programul hiv/sida să nu mai fie întrerupt. "Anul viitor reluăm obiceiul bun, acela de până în 2007, acela de a face achiziţii centralizate de medicamente şi atunci le asigurăm noi, de la începutul anului. Şi nu mai apar discontinuităţi", a spus Nicolae Bănicioiu.

Ministrul sănătăţii a vizitat vineri spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. 

Nicolae Bănicioiu a afirmat că doreşte să cunoască bine realităţile din spitale, unde, nu de puţine ori, a constatat probleme de ordin organizatoric, administrativ. El a spus că sunt lucruri care trebuie armonizate şi că îşi doreşte o implicare mai mare a autorităţilor locale, dând ca exemplu pozitiv judeţul Dâmboviţa.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!