Ponta: La Antibiotice Iaşi, acţionar majoritar e statul; compania nu e de vânzare şi nici nu va fi

on . . Accesări: 1181

 

 

 

 

 

 

 

Premierul Victor Ponta a declarat că statul îşi va păstra controlul asupra fabricii de medicamente antibiotice Iaşi, care nu se va vinde.

El a declarat, după ce a vizitat o secţie de producţie a companiei ieşene, că ''antibiotice este o unitate strategică pentru România'' şi ''va rămâne în continuare în proprietatea majoritară a statului român''.

 

''La antibiotice Iaşi, acţionar majoritar este statul şi este un exemplu că există societăţi la care Guvernul este acţionar şi pot să funcţioneze foarte bine. Am anunţat foarte clar că nu se vinde antibiotice, aşa încât nu am avut oferte, că nu e de vânzare şi nici nu va fi'', a afirmat Ponta.

Premierul a adăugat că antibiotice Iaşi este ''un brand naţional'', ''nu este doar o simplă unitate de producţie''. 

El a arătat că statul a reuşit salvarea antibiotice ''de toate pericolele din ultimii 15 ani''.

''Se dorea desfiinţarea, se dorea privatizarea, se dorea orice altceva, numai să importăm din alte ţări, numai să nu producem în România'', a precizat Victor Ponta. 

Acesta a anunţat, de asemenea, că, pe perioada mandatului său la conducerea Guvernului, antibiotice Iaşi va fi scutită de plata impozitului pe profit, banii urmând să fie dirijaţi spre investiţii. 

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!